top of page

Contracten & wachttijden

Mind4Mind heeft met de meeste zorgverzekeraars (voor volwassenen) en voor de  een aantal omringende gemeenten (voor kind&jeugd) een contract. Als wij een contract hebben , wordt uw behandeling volledig vergoed.
 

Wachttijd update 14-06-2024
- kinder en jeugd (18-): in verband met recente uitbreiding kan er voor kind- en jeugd weer aangemeld worden! NB: we hebben alleen contracten voor Haarlemmermeer. Aanmeldingen daarbuiten zullen "zelf-betaler" moeten worden.  
- volwassenen (18+) : vanwege de vele nieuwe aanmeldingen, hebben we helaas een gedeeltelijke aanmeldstop voor individuele behandelingen. In verband met uitbreiding van onze nieuwe systeem- en relatietherapeut is er plek voor deze behandelingen en kunnen die wel aangemeld worden.

Na de aanmelding zal er een telefonische triage zijn. Afhankelijk van de hulpvraag en matching met een hulpverlener, kan de wachtlijst variëren tussen een maand of (helaas) 1 jaar. 

Onze wachtlijst is administratief. Wij doen geen wachtlijst behandeling en in de tussentijd ligt de zorgverantwoordelijkheid bij uw verwijzer.

Wij hebben contracten met

Kind&jeugd 2024
Haarlemmermeer:
Aalsmeerderbrug, Abbenes, Badhoevedorp, Beinsdorp, Boesingheliede, Buitenkaag, Burgerveen, Cruquius, De Hoek, Hoofddorp, 't Kabel, Leimuiderbrug, Lijnden, Lisserbroek, Nieuw-Vennep, Nieuwe Meer, Nieuwebrug, Oude Meer, Rijsenhout, Rozenburg, Schiphol, Schiphol-Rijk, Vijfhuizen, Weteringbrug, Zwaanshoek en Zwanenburg


DUO-gemeenten:
Diemen, Uithoorn en Ouder-Amstel

Amsterdam
NB: per 01-01-2024 hebben we GEEN contract meer met gemeente Amsterdam. Indien u toch bij ons in zorg wil komen, kunt u zelf bij de gemeente een verzoek indienen of een behandeling bij ons alsnog vergoed kan worden. Ook kunt u kiezen om de behandeling zelf te betalenVolwassenen 2024

Als we geen contract met uw zorgverzekering of gemeente hebben:

Zorgverzekering:

Afhankelijk van uw polis wordt de behandeling geheel (restitutiepolis) of gedeeltelijk (natura/budget polis) vergoed.
LET OP: sommige restitutiepolissen zijn geen "zuivere  restitutiepolissen" en zijn er uitzonderingen gemaakt voor de GGZ zorg. Dat betekent dat bij dergelijke combinatie-restitutiepolissen GGZ zorg bij een ongecontracteerde aanbieder deels of helemaal niet vergoed wordt, tenzij u van tevoren een schriftelijke toestemming van uw zorgverzekeraar heeft

Of u beslist een "zelfbetaler" te worden

 

Waar hoort mijn zorgverzekering bij?

https://www.zn.nl/zorgverzekeraarsJeugdzorg:
U kunt er voor kiezen om van tevoren bij uw gemeente schriftelijk toestemming te vragen om naar een ongecontracteerde zorgaanbieder / Mind4Mind te mogen gaan, waarna uw gemeente alsnog zal betalen.
Of u beslist een "zelfbetaler" te worden.


Zie voor meer uitleg hier


N.B. Ga altijd zelf na of uw verzekering dan wel de gemeente de zorg bij ons vergoedt.


 

infographic-zorgverzekeraars-nederland-november-2022-1.png
bottom of page