top of page

Contracten & wachttijden

Mind4Mind heeft met de meeste zorgverzekeraars (voor volwassenen) en voor de  een aantal omringende gemeenten (voor kind&jeugd) een contract. Als wij een contract hebben , wordt uw behandeling volledig vergoed.
 

Wachttijd update 24-08-2023
- kinder en jeugd (18-): er kan weer aangemeld worden.
- volwassenen (18+) : we krijgen nog steeds aanmeldingen voor volwassenen, ondanks dat we een aanmeldstop hebben. Nogmaals: helaas zitten we vol en hanteren we op dit moment een AANMELDSTOP voor 18+ (en nemen we zelfs niemand voor de wachtlijst aan). Een heropening van de wachtlijst zullen we op deze website te zijner tijd vermelden.

Helaas zijn de wachtlijsten zowel bij ons als bij andere instellingen heel lang. We willen u er op attenderen dat uw zorgverzekeraar (voor 18+) of gemeente (voor 18-) een zorgplicht heeft. U kunt contact met hun opnemen zodat zij via zorgbemiddeling kunnen helpen bij het vinden van een zorgaanbieder waar u hopelijk snel terecht kan.

Na de aanmelding zal er een telefonische triage zijn. Afhankelijk van de hulpvraag en matching met een hulpverlener, kan de wachtlijst variëren tussen een maand of (helaas) 1 jaar. 

Onze wachtlijst is administratief. Wij doen geen wachtlijst behandeling en in de tussentijd ligt de zorgverantwoordelijkheid bij uw verwijzer.

Wij hebben contracten met

Kind&jeugd 2023
Amsterdam en DUO-gemeenten:
Amsterdam, Diemen, Uithoorn en Ouder-Amstel 

Haarlemmermeer:
Aalsmeerderbrug, Abbenes, Badhoevedorp, Beinsdorp, Boesingheliede, Buitenkaag, Burgerveen, Cruquius, De Hoek, Hoofddorp, 't Kabel, Leimuiderbrug, Lijnden, Lisserbroek, Nieuw-Vennep, Nieuwe Meer, Nieuwebrug, Oude Meer, Rijsenhout, Rozenburg, Schiphol, Schiphol-Rijk, Vijfhuizen, Weteringbrug, Zwaanshoek en ZwanenburgVolwassenen 2023

Als we geen contract met uw zorgverzekering of gemeente hebben:

Zorgverzekering:

Afhankelijk van uw polis wordt de behandeling geheel (restitutiepolis) of gedeeltelijk (natura/budget polis) vergoed.
LET OP: sommige restitutiepolissen zijn geen "zuivere  restitutiepolissen" en zijn er uitzonderingen gemaakt voor de GGZ zorg. Dat betekent dat bij dergelijke combinatie-restitutiepolissen GGZ zorg bij een ongecontracteerde aanbieder deels of helemaal niet vergoed wordt, tenzij u van tevoren een schriftelijke toestemming van uw zorgverzekeraar heeft

Of u beslist een "zelfbetaler" te worden

 

Waar hoort mijn zorgverzekering bij?

https://www.zorgwijzer.nl/faq/welke-zorgverzekeraars-zijn-er

https://www.zn.nl/zorgverzekeraars/zorgverzekeraarsJeugdzorg:
U kunt er voor kiezen om van tevoren bij uw gemeente schriftelijk toestemming te vragen om naar een ongecontracteerde zorgaanbieder / Mind4Mind te mogen gaan, waarna uw gemeente alsnog zal betalen.
Of u beslist een "zelfbetaler" te worden.


Zie voor meer uitleg hier


N.B. Ga altijd zelf na of uw verzekering dan wel de gemeente de zorg bij ons vergoedt.


 

infographic-zorgverzekeraars-nederland-november-2022-1.png
bottom of page